Raspisan javni poziv za učešće u programu jačanja kapaciteta omladinskih lidera

Raspisan javni poziv za učešće u programu jačanja kapaciteta omladinskih lidera
  • 07 Dec, 2020

Investicijska fondacija „Impakt“ Sarajevo raspisala je Poziv za učešće u programu jačanja kapaciteta omladinskih lidera u oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta, za sve mlade (od 18 do 35 godina) sa područja Bosne i Hercegovine koji prepoznaju problem u svojoj lokalnoj zajednici i žele doprinijeti njegovom rješavanju i lokalnom ekonomskom razvoju kroz realizaciju projekta ili pokretanje vlastitog biznisa.

Poziv se raspisuje u okviru BOLD programa američke vlade koji nudi brojne prilike za omladinske lidere kako u BiH, tako i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Program jačanja kapaciteta omladinskih lidera u oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta  nudi:

– Učešće na intenzivnoj petodnevnoj obuci iz oblasti poduzetništva i projektnog menadžmenta prilikom čega će učesnici/ce razviti poduzetničke vještine i vještine iz oblasti projektnog menadžmenta uz izrađene poslovne planove, poslovne modele i projektne prijedloge u martu 2021. godine.

– Mentorstvo od strane uspješnih poduzetnika i stručnjaka iz BiH i SAD-a.

– Priliku da upoznaju uspješne mlade poduzetnike iz SAD-a koji su napravili doprinos razvoju lokalnih zajednica u kojima žive kroz realizaciju projekata i/ili pokretanje biznisa.

– Mentorstvo u razradi poslovnih i projektnih ideja i pripremi aplikacija za BOLD program malih grantova.

– Umrežavanje sa postojećim članovima BOLD mreže, priliku za razmjenu iskustava, upoznavanje sa vršnjacima i pristup svim drugim programima BOLD mreže.

– Postajanje dijelom mreže omladinskih lidera u BiH.

Poziv u pdf formatu

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj