Predstavljanje zbirke "Derviš Sušić" u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH

Predstavljanje zbirke "Derviš Sušić" u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH
  • 07 Jan, 2021

U ovoj godini Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH slavi 60 godina neprekinutoga rada.

U mjesecu januaru uživajte u predstavljanju zbirke "Derviš Sušić" u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH koje je pripremila kustosica Đana Kukić.

"Došlo je vrijeme da naučimo pružiti ruku svima koji su gradili i poštovali naš Muzej u decenijama koje su iza nas - ovoga puta za vrijeme svjetske katastrofe. Možda sad nije vrijeme da se masovno okupljamo. Možda nas dugo nećete posjećivati onako kako smo naučili. Naši muzeji vrijednost su koja ne prolazi, pa mi i ne ovisimo o slavljima i svečanim otvorenjima, nego o Vama koji ste naš Muzej gradili i poštovali.

Od 1. augusta 2020. godine odvajamo u virtuelnom svijetu po mjesec dana za predstavljanje po jedne naše zbirke. Naši kustosi i kustosice pripremili su sadržaje za svaki dan kako bismo Vam predstavili i približili 12 naših najvažnijih zbirki. Ako se pitate šta rade muzeji i kako u vremenu kada se ljudi jedni od drugih distanciraju, pratite naše stručno osoblje i saradnike/ice u njihovom svakodnevnom radu", poručili su iz muzeja.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj