FHMZBiH: Sredinom sedmice razvedravanje i smanjenje padavina

FHMZBiH: Sredinom sedmice razvedravanje i smanjenje padavina
  • 11 Jan, 2021

(FENA) - Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 12. januara, u Bosni će prevladavati oblačno vrijeme. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje u jutarnjim satima. Oblačno bi se zadržalo na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -2, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni. 

Već sljedećeg dana, u srijedu 13. januara, u Bosni i Hercegovini se očekuje djelimično razvedravanje. Prolazno od sredine dana prema večernjim satima u Bosni se očekuje slab snijeg i susnježica. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -2, na jugu zemlje do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura uglavnom između -1 i 2, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni. 

I u četvrtak, 14. januara, u Bosni i Hercegovini se očekuje djelimično vedro. U Bosni se prognozira slab snijeg ili susnježica. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2, na jugu zemlje do 1 stepen. Najviša dnevna temperatura uglavnom između -3 i 2, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni, saopćeno je iz FHMZBiH.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj