Pogledajte nevjerovatne fotografije Treskavice

Pogledajte nevjerovatne fotografije Treskavice
  • 19 Jan, 2021

(FENA) - "Skijajući sa vrha Treskavice, pred očima nam je blještao bosanski Mont Blanc. Bijela planina kao magnet privlačila je naše poglede"... napisali su članovi Extreme Sports Club Scorpio, otac i sin Edin i Irijan Durmo uz objavu fotografija na svom Fb profilu.

Također, ova "divlja strana" planine, iznad uspavanih zabjelašničkih sela, zadnjih godina pribježište je od one prave divlje, urbane strane planine. Muzički znalci prepoznat će parafrazu na legendarnu muzičku numeru još legendarnijeg Lou Reeda - "najbrže desnice zapada", napisali su.

"Prošlosedmična skijaška tura na Treskavicu mogla bi proći kao antologijska ili "no comment". Paklijaš, Mala Ćaba, Đokin toranj  kako već tko naziva najviši vrh... uspon i skijanje sa vrha za pamćenje, u vanvremenskom i, skoro vanzemaljskom ambijentu naše najljepše planine. Da, u Tresku smo bili zatreskani... i ostali za sva vremena!", napisali su otac i sin.

Zahtjevna skijaška tura od skoro 25 kilometara u trajanju od 9,5 sati ovjekovječila je zimsko izdanje vrhova Treskavice donoseći nestvarno lijepe fotografije nastale ovdje u BiH.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj