BIHAMK: Oprez zbog odrona i snijega na kolovozu

BIHAMK: Oprez zbog odrona i snijega na kolovozu
  • 22 Mar, 2021

U višim predjelima Bosne pada snijeg, a na planinskim prijevojima Romanija (Sarajevo-Rogatica) i Rogoj (Trnovo-Foča) zadržava se na kolovozu. U ostalim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu. Skrećemo pažnju na odrone kamenja na kolovoz, upozorili su jutros iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na sanaciji magistralnog puta Stolac-Hutovo izvode se na području mjesta Cerovica, a saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj