Saopćenje iz BIHAMK-a

Saopćenje iz BIHAMK-a
  • 23 Mar, 2021

Zbog teže saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri vozila, a koja se dogodila u mjestu Đurđevik (Kladanj-Živinice), obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu. Putnička vozila su preusmjerena na lokalne obilaznice (naselja Kovači i Lijeha-stari Đurđevik), dok je za teretna vozila saobraćaj potpuno obustavljen, saopćili su jutros iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

“Na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na ugaženi snijeg ili led na kolovozu. U jugozapadnoj Bosni probleme vozačima pričinjavaju i povremeno jaki udari vjetra. Na području Doboja magla smanjuje vidljivost. U ostalim područjima kolovoz je mokar ili vlažan. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu“, navodi se u jutrošnjem izvještaju BIHAMK-a.

U izvještaju se dalje navodi da su u toku radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj