Mokar i vlažan kolovoz u centralnim i višim predjelima, učestali odroni

Mokar i vlažan kolovoz u centralnim i višim predjelima, učestali odroni
  • 24 Mar, 2021

(FENA) - U centralnim krajevima, kao i na pojedinim dionicama u višim predjelima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niske temperature na dionicama preko planinskih prijevoja moguća je mjestimična poledica. Savjetuje se opreznija vožnja i upozorava na učestale odrone.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Napominju se vozači da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj