Vremenska prognoza do kraja sedmice

Vremenska prognoza do kraja sedmice
  • 25 Mar, 2021

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrirana i slaba kiša. U Hercegovini i na istoku nešto manje oblačnosti i sunčanije.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -12, Ivan-sedlo -4, Tuzla 0, Sarajevo i Zenica 1, Bihać, Gradačac i Grude 2, Bugojno i Livno 3, Jajce i Sanski Most 4, Drvar i Stolac 5, Mostar 6, Neum 7 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu je iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste. 

BIOPROGNOZA: Biometeorološke prilike blago će se popravljati sa odmicanjem dana. Lagani porast temperatura i postepeni prestanak padavina, ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Još uvijek će biti prohladno, naročito u jutarnjim satima, stoga nije naodmet biti oprezniji i posvetiti pažnju odijevanju te ne pretjerivati sa aktivnostima. Sa dolaskom noći opća slika dodatno će se proljepšati.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u Posavini je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 8 do 16 stepeni.

U nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje na sjeveru može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 8 do 16 stepeni.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj