Današnje saopćenje iz BIHAMK-a

Današnje saopćenje iz BIHAMK-a
  • 26 Mar, 2021

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) jutros su saopćili da Slabija magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim krajevima Bosne i Hercegovine, ali ne utječe bitnije na odvijanje saobraćaja, javlja Anadolu Agency (AA).

“Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj“, navodi se u jutrošnjem izvještaju BIHMAK-a o stanju na putevima u BiH.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

“Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno“, navode iz BIHAMK-a.

Radovi na sanaciji magistralnog puta Stolac-Hutovo izvode se u mjestu Cerovica, a saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Vozači se upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj