Iz BIHAMK-a: Bez obzira na povoljne vremenske uslove, zimska oprema i dalje zakonski obavezna

Iz BIHAMK-a: Bez obzira na povoljne vremenske uslove, zimska oprema i dalje zakonski obavezna
  • 29 Mar, 2021

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju puteve Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica, na izlazu iz Banovića.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

"Napominjemo vozače da je, bez obzira na trenutno povoljne vremenske uslove, posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno", zaključili su u saopćenju iz BIHAMK-a.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj