BIHAMK: Na pojedinim putevima u BiH smanjena vidljivost zbog magle

BIHAMK: Na pojedinim putevima u BiH smanjena vidljivost zbog magle
  • 01 Apr, 2021

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu, a u jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost zbog magle, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) vozačima su savjetovali da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni.

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas će se saobraćati usporeno u zoni petlje Visoko, na autoputu A-1.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Široki Brijeg-Mostar (na obilaznici oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj