Stiže promjena vremena: Za vikend u BiH pretežno oblačno sa kišom i snijegom na planinama

Stiže promjena vremena: Za vikend u BiH pretežno oblačno sa kišom i snijegom na planinama
  • 02 Apr, 2021

(FENA) - Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 3. aprila, u Bosni i Hercegovini bit će pretežno oblačno sa slabom kišom ili pljuskom. U višim područjima slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni.

I u nedjelju 4. aprila, u našoj zemlji očekuje se oblačno vrijeme sa slabom kišom ili pljuskom. U višim područjima slab snijeg. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme bit će i u ponedjeljak, 5. aprila. Ponegdje u višim područjima može provijavati i slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni, saopćeno je iz FHMZBiH.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj