Nužan oprez zbog mogućih odrona i mokrog kolovoza u BiH

Nužan oprez zbog mogućih odrona i mokrog kolovoza u BiH
  • 03 Apr, 2021

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, u Bosni i Hercegovini, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23 do 4.30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja, javlja Anadolu Agency (AA).

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi Široki Brijeg-Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona, karakteriziraju ovoga jutra saobraćajnu situaciju u većem djelu zemlje, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK)

Na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj