Dječija emisija „Sarajevo vas zove“ dala poseban pečat Danu grada Sarajeva

Dječija emisija „Sarajevo vas zove“ dala poseban pečat Danu grada Sarajeva
  • 07 Apr, 2021

Grad Sarajevo na simbolični datum – 6. april, nije zaboravio svoje najmlađe sugrađane. Zajedno sa kreativcima Centra kulture i mladih Općine Centar i Malim ambasadorima darovao im je video emisiju „Sarajevo vas zove“.

Na zanimljiv i šarmantan način vodili su ih vrhunski animatori iz Party Time BiH tima sa brojnim mađioničarskim čarolijama, klovnovima i maskotama super junaka, Mirsad Abdagić Kike, Mravko Travko i Latif Močević, Umjetničke škole CKM, Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu, Tata i Kira, KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo.

Program je obogaćen muzikom, plesom uz mozaik edukativnih sadržaja, koji su ponudili obilazak grada Sarajeva i njegovih znamenitosti. Ovo čarobno putovanje upotpunio je voditeljski par Mona Muratović i Tarik Džinić, na sebi svojstven način, duhovito i veselo.

Zaigrani, smjeli, talentirani, uz mnogo dobre energije, učesnici emisije „Sarajevo vas zove“ svojim nastupima dali su poseban pečat Danu svoga grada, iskazali mu ljubav i poručili da će svojom prepoznatljivošću, kreativnošću, obrazovanjem, vještinama uvijek mu se „odazvati“!

Podijeli:

Najnoviji sadržaj