Gradonačelnica Karić poslala jasnu poruku, NE korupciji

Gradonačelnica Karić poslala jasnu poruku, NE korupciji
  • 14 Apr, 2021

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva  i Erduan Kafedžić, šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, potpisali su danas Sporazum o saradnji u aktivnostima na prevenciji i borbi protiv korupcije.

Time je Grad Sarajevo formalno iskazao svoju čvrstu namjeru da postane dio antikoruptivnog sistema u KS i poslao jasnu poruku: NE korupciji.

„Grad Sarajevo je ovim potvrdio da je spreman svim svojim raspoloživim resursima i potencijalima uključiti se u borbu protiv korupcije i kriminala. Korupcija je 'rak rana' našeg društva i ova administracija neće imati toleranciju kada je u pitanju ova borba.

Ovaj Sporazum predstavlja prvi, ali izuzetno značajan korak ka realizaciji aktivnosti i projekata koje sam najavila u svom inaugurativnom govoru.

Rezultati rada Ureda su već vidljivi, a još jednom bih naglasila njegov značaj  i zahvalila za svesrdnu podršku našeg prijatelja Erica Larsona i partnera Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH“, poručila je gradonačelnica Karić.

Erduan Kafedžić, šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS pozdravio je i izrazio zadovoljstvo što je gradska administracija predvođena novoizabranom gradonačelnicom mandat započela potpisivanjem ovog značajnog Sporazuma kojeg Grad Sarajevo nije ranije imao.

„Zajedničkim angažmanom želimo omogućiti veću transparentnost u radu, a time i vratiti povjerenje građana u javne institucije“, kazao je Kafedžić.

Sporazum je prvi dokument potpisan između Grada Sarajeva i Ureda za borbu protiv korupcije, a stupit će na snagu nakon davanja saglasnosti Gradskog vijeća.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj