Gradonačelnica Karić: Obnova vrtića "Bulbul" je primjer kako treba da radimo zajedno u interesu naših građana

Gradonačelnica Karić: Obnova vrtića "Bulbul" je primjer kako treba da radimo zajedno u interesu naših građana
  • 02 May, 2021

Stanovnicima lijeve obale Miljacke na Bistriku, nakon više od 25 godina, vraćen je dječji vrtić koji je bio potpuno devastiran tokom agresije na naš grad.

Dječji vrtić „Bulbul“ su svečanim presijecanjem vrpce otvorili gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović u sklopu obilježavanja 2. maja - Dana Općine Stari Grad.

Prema riječima gradonačelnice Karić, obnova vrtića "Bulbul" je primjer kako treba da radimo zajedno u interesu naših građana.

„Za obnovu ovog vrtića zajedno su se borili općinski i gradski vijećnici, kantonalni zastupnik i bivši ministar u Vladi Kantona Sarajevo koji dolaze iz nekoliko stranaka, ali su imali isti cilj.

Grad Sarajevo je finansirao izradu projekta, dok je većinu sredstava od oko 900.000 KM obezbjedila Vlada KS u 2019. godini, a Općina Stari Grad je vršila realizaciju projekta. Upravo ovo je primjer saradnje i tri nivoa vlasti“, istakla je Karić.

Poručila je da će nastaviti sarađivati sa općinama i Kantonom da u naredne četiri godine izgrade što veći broj vrtića.

Obnovljeni objekat, u ulici Hulusina 10, površine skoro 400m2, Javnoj ustanovi ”Djeca Sarajeva” omogućit će prijem još 80 djece.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj