Grad Sarajevo – OSCE: Nastavak uspješne saradnje

Grad Sarajevo – OSCE: Nastavak uspješne saradnje
  • 07 May, 2021

Šeficu Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasadoricu Kathleen Kavalec, u Vijećnici su ugostili gradonačelnica Benjamina Karić i njen zamjenik Haris Bašić.

Gradonačelnica Karić je upoznala ambasadoricu Kavalec sa aktuelnim gradskim infrastrukturnim projektima, kao i o prioritetnim i budućim razvojnim planovima u korist građana Sarajeva. 

“Na temelju nedavno potpisanog Sporazuma, potvrdila sam spremnost Grada Sarajeva da se svim svojim raspoloživim resursima i potencijalima uključi u borbu protiv korupcije koja je jedna od glavnih kočnica našeg razvoja i napretka. Želim da rad organa Grada Sarajeva svakom građaninu, u svakom trenutku, bude vidljiv i dostupan,” istakla je Karić. 

Ukazala je i na već ostvarene kontakte sa gradonačelnicima Tuzle i Mostara s kojima je razgovarala o budućoj saradnji te time potvrdila svoju posvećenost jačanju veza Sarajeva sa drugim gradovima u BiH, najavljenu u svom inaugurativnom obraćanju.

Ambasadorica Kavalec istakla je dosadašnju uspješnu saradnju sa Gradskom upravom Grada Sarajeva. Poručila je da Misija OSCE-a u BiH ostaje posvećen partner novoj gradskoj administraciji i pružat će podršku unaprjeđenju standarda života građanki i građana, u skladu sa svojim mandatom.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj