Karić - Naessl: Pridruživanje Sarajeva u “Zelene gradove EBRD-a”

Karić - Naessl: Pridruživanje Sarajeva u “Zelene gradove EBRD-a”
  • 10 Jun, 2021

Pridruživanje Sarajeva u “Zelene gradove EBRD-a”, promicanje regionalne i međunarodne saradnje, te poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva, bile su samo neke od tema današnjeg susreta gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić i direktorice Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuele Naessl.

Jedan od prioriteta zajedničkog djelovanja biti će “Zeleni plan” koji podrazumijeva identificiranje ekoloških prioriteta na području našeg grada, upravljanje vodama i otpadom, kvalitetom zraka, obnovljivim izvorima, prostornim planiranjem i klimatskim promjenama.

“Grad ima odgovornost da zaštiti okoliš i Sarajevo učini mjestom zdravog i aktivnog načina života. Osim toga, želimo upoznati institucionalne investitore sa procesima koje planiramo realizirati u predstojećem mandatu. Raduje me intenziviranje saradnje sa EBRD-om koji pokazuje snažnu predanost lokalnoj zajednici”, kazala je Karić te zahvalila direktorici na kontinuiranoj podršci koju je Evropska banka za obnovu i razvoj pružala našoj zemlji u odgovoru na COVID krizu.

Direktorica Naessl još jednom je potvrdila svoju opredijeljenost za ulaganje u efikasan i funkcionalan sistem te kontinuiran ekonomski rast u Bosni i Hercegovini i njenom glavnom gradu.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj