Održana konstituirajuća sjednica Gradskog savjeta

Održana konstituirajuća sjednica Gradskog savjeta
  • 11 Jun, 2021

Danas je održana konstituirajuća sjednica Gradskog savjeta, tima eksperata iz različitih oblasti koji su svoje kapacitete nesebično stavili na raspolaganje Gradskoj upravi.

Na prvoj sjednici članovi su preuzeli dužnost i dogovorili način svog rada i djelovanja.

“Svojim bogatim profesionalnim iskustvom i ličnim kredibilitetom će pomagati upravi grada u aktivnostima, projektima i strateškim pitanjima u kojima je njihova ekspertiza potrebna”, kazala je gradonačelnica Benjamina Karić.

Podsjetimo, članovi Savjeta su: akademik, prof. dr. Kemal Hanjalić za oblast tehničkih nauka, akademik, prof. dr. Mirko Pejanović za pitanja ustavno-pravnog statusa Grada Sarajeva u sistemu lokalne samouprave, izv. prof. dr. sc. Pavle Mijović za saradnju sa vjerskim zajednicama i promicanje međureligijskog dijaloga, prof. dr. Anto Domazet za oblast ekonomije, Dino Mustafić za oblast kulture, Amir Vuk za urbanizam i planiranje razvoja grada, Dervo Sejdić za zaštitu prava nacionalnih manjina sa posebnim zaduženjem za romsku zajednicu, dr. sc. Eli Tauber za koordinaciju sa vjerskim i nacionalnim zajednicama, Hadžem Hajdarević za javne politike iz oblasti kulture, dr. sc. Žarko Papić za socio-ekonomsku analitiku, prof. dr. Aleksandra Nikolić, za oblast obrazovanja i univerzitetske saradnje, Nijaz Skenderagić za oblast infrastrukturnih projekata, Ferid Buljubašić za oblast lokalne samouprave, Mufid Garibija za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa, Nerkez Arifhodžić za diplomatiju i međunarodnu saradnju, Edina Papo za menadžment u oblasti kulture, Bogdan Tanjević za oblast sporta, Senka Nožica za pravna pitanja i Jasna Diklić za oblast kulture.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj