Benjamina Karić sa zamjenicima u Vijećnici ugostila NJ.E. Igora Kalabuhova

Benjamina Karić sa zamjenicima u Vijećnici ugostila NJ.E. Igora Kalabuhova
  • 18 Jun, 2021

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sa zamjenicima Harisom Bašićem i Anjom Margetić, ugostila je danas u Vijećnici ambasadora Rusije u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Igora Kalabuhova.

Tokom otvorenog i konstruktivnog razgovora, ukazali su na značaj dobre bilateralne saradnje između BiH i Ruske Federacije koja je jako bitan partner za našu zemlju te su konstatirali da je saradnju potrebno nastaviti na svim poljima, posebno njegujući prijateljske odnose Sarajeva i Moskve.

„Grad Sarajevo je otvoren za saradnju sa prijestolnicom, ali i svim drugim gradovima Ruske federacije kroz realizaciju sportskih, obrazovnih, a posebno kulturnih projekata. Želimo unaprijediti odnos koji datira i od mojih prethodnika te aktivno doprinositi jačanju naših kontakata”, kazala je Karić i podsjetila na činjenicu da ruski St. Petersburg čuva naše naslijeđe dokumentom koji i jeste temeljni dokaz postojanja Bosne i Hercegovine, Povelju Kulina bana.

Gradonačelnica je ambasadora upoznala sa procesima koje će aktuelna gradska administracija pokrenuti, posebno istakavši projekat čiste rijeke Miljacke, Bistričku stanicu i Vidikovac koji će uskoro biti finalizirani, rekonstrukciju zgrade Vječne vatre u saradnji sa delegacijom EU, kasarnu Jajce te uređenje spomen parka Vraca koji baštini antifašističko naslijeđe ovog grada.

Spomenuli su i svečani koncert Moskovskog kamernog orkestra „Schnittke“ održanog u Vijećnici kao rezultat potpisanog Protokola o saradnji između Grada Sarajeva i Centralnog administrativnog okruga Grada Moskva.

Ambasador Kalabuhov je pozdravio transparentan rad koji Karić njeguje, osvrnuvši se na potpisan Sporazum sa Uredom za borbu protiv korupcije, ali i važnu strategiju Grada i UNDP-a.

Obzirom na prvi susret od imenovanja, Kalabuhov je gradonačelnici i novom gradskom rukovodstvu poželio uspješan mandat.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj