Bilateralni susret Gradonačelnika Sarajeva i Zagreba

Bilateralni susret Gradonačelnika Sarajeva i Zagreba
  • 05 Jan, 2006
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić prilikom bilateralnog susreta u Zagrebu razgovarali su o saradnji dvaju glavnih gradova. Tom prilikom zajednički je ocijenjeno da se Sporazum o suradnji između Grada Zagreba i Grada Sarajeva iz 2001. ne primjenjuje u dovoljnoj mjeri, te će se u toku ove godine saradnja intenzivirati i napraviti Program zajedničkih aktivnosti i suradnje na poljima: lokalne uprave, obrazovanja, sporta, kulture, zdravstva, pitanja mladih, zaštite okoliša i td. Dogovoreno je da se organiziraju manifestacije „Dani Sarajeva u Zagrebu“ i „Dani Zagreba u Sarajevu“ s ciljem jačanja prijateljstva i unapređenja međusobne saradnje.

Prema riječima gradonačelnice Semihe Borovac Grad Sarajevo je posebno zainteresiran za razmjenu iskustava sa Gradom Zagrebom u oblasti turizma, te je u tom kontekstu i dogovorena obostrana posjeta predstavnika gradskih turističkih zajednica i razmjena kvalitetnih iskustava.
Kako Grad Zagreb provodi reformu administracije u Gradskoj upravi u skladu sa savremenim evropskim standardima, gradonačelnica Sarajeva je iskazala interes za razmjenu iskustava i na tom polju, te je dogovorena edukacija određenog broja službenika Gradske uprave Sarajevu u Gradskoj upravi Zagreba nakon provedene reforme.
Gradonačelnica Sarajeva danas prisustvuje i svjetskom skijaškom kupu „Fis world cup snow queen trophy Zagreb – Sljeme“. Pohvalivši domaćina na dobroj organizaciji ove sportske manifestacije, gradonačelnica Borovac je novinarima u Zagrebu izjavila da se jedna ovakva manifestacija može održati i na sarajevskim planinama koje posjeduju brojne olimpijske, turističke i druge prednosti.
Međutim, za takvo nešto, kako je rekla gradonačelnica, nisu dovoljne samo planine, potrebna su finansijska sredstva ali i lobiranja kod Svjetskog skijaškog saveza. To će biti i povod za današnji susret gradonačelnice Sarajeva sa predstavnicima tog Saveza a sve s ciljem iskorištavanja turističkog potencijala grada Sarajeva i njegovih komparativnih prednosti i vraćanja olimpijskog duha Sarajevu.

Izvor: Gradska uprava


Podijeli:

Najnoviji sadržaj