Bajramska čestitka gradonačelnice Benjamine Karić (VIDEO)

Bajramska čestitka gradonačelnice Benjamine Karić (VIDEO)
  • 19 Jul, 2021

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić uputila je reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, čestitku povodom Kurban-bajrama:

„Drage moje Sarajlije, dragi i mili moji muslimani vjernici, ma gdje trenutno bili, ispred ureda gradonačelnice Grada Sarajeva i u svoje lično ime, srdačno vam čestitam ove blage i svečarske dane. Bajram barećola! Neka mirisi božanskog zamirišu u vašim srcima i domovima. Zdravi, blagoslovljeni i u rahatluku bili. Bog blagoslovio naše Sarajevo i našu domovinu!“

Pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, sinoć je na Trgu Djece Sarajeva održana svečanost uoči najvećeg muslimanskog blagdana. Sarajlije su uživale u raskošnoj ljepoti duhovne muzike i tradicionalne narodne pjesme.

Bh. prijestolnica je još jednom pokazala da je grad otvorenog srca gdje se dostojanstveno obilježavaju svi vjerski praznici. Naš grad čuva tradiciju, običaje i poštuje različitosti. Bajram je blagdan oprosta, duhovnog pročišćenja, darivanja i brige za bližnje. Iz Sarajeva su poslane univerzalne poruke ljubavi, solidarnosti, mira i tolerancije”, kazala je tim povodom gradonačelnica.

Učesnici su bili hfz. Aziz Alili, hor Đulistan iz Novog Pazara, Hikmet Hadžiabdić, Ibrahim Bilčević, Abdusamed Šljivar, Zejd Svraka, Ahmed Šadinlija, hor MIZ Sarajevo i Armin Muzaferija.

Video čestitku gradonačelnice Karić pogledajte na linku ispod teksta:

Podijeli:

Najnoviji sadržaj