Grad Sarajevo finansijski podržao 27. izdanje Sarajevo Film Festivala

Grad Sarajevo finansijski podržao 27. izdanje Sarajevo Film Festivala
  • 21 Jul, 2021

Grad Sarajevo već tradicionalno daje značajan finansijski doprinos manifestaciji koja bh. prijestolnicu pozicionira kao kulturni centar ovog dijela Evrope, Sarajevo Film Festivalu.

U susret 27. izdanju koji će biti održan od 13. do 20. augusta, gradonačelnica Benjamina Karić i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra, potpisali su danas u Vijećnici Ugovor o sufinansiranju ovogodišnjeg Festivala.

“Sarajevo Film Festival je jedan od brendova Sarajeva i kao nezaobilazna tačka na svjetskoj mapi festivala zaslužuje podršku svih nivoa vlasti. U ime ove internacionalne smotre filmske umjetnosti koja je proglašena od posebnog interesa za Grad Sarajevo, promoviramo trajne vrijednosti. Govorimo istim, zajedničkim jezikom. Jezikom filma, stvaralaštva, prijateljstva i mira”, kazala je Karić te podsjetila da naš grad krasi i svjetsko priznanje UNESCO kreativnog grada filma.

Sagovornici su se složili da prestižni status Festivala vide kao priliku za promociju ovog grada i zemlje, ali i doprinos kreativnoj filmskoj industriji uopće.

Postavljajući visoke standarde u festivalskoj organizaciji, filmskoj promociji i prezentaciji, Purivatra ističe da će publika i gosti Festivala na najatraktivnijim lokacijama ponovo osjetiti poseban festivalski doživljaj te zahvaljuje Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnicom na poticanju u stvaranju novih vrijednosti, jačanju ljubavi prema umjetnosti, osjećaju zajedništva i doprinosu dobrobiti društva općenito.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj