Grad Sarajevo podržao jubilarno 25. izdanje festivala “Baščaršijske noći”

Grad Sarajevo podržao jubilarno 25. izdanje festivala “Baščaršijske noći”
  • 22 Jul, 2021

Sarajevo je kao grad jedan od bitnih osnivača internacionalnih kulturnih smotri koje na poseban način grade mostove prijateljstva između različitih naroda.

Jedna od manifestacija kulture koju podržava Grad Sarajevo, a koja je proglašena od posebnog interesa, je tradicionalni ljetni festival “Baščaršijske noći”.

Ovogodišnje jubilarno 25. po redu izdanje specifično je i po tome što se Festival vratio na atraktivnu lokaciju, Centralnu pozornicu preko puta Vijećnice, odakle je i krenuo na svoj umjetnički put.

Direktan prijenos koncerata gledaoci su u prilici uživo pratiti na programu televizije TVSA te putem YouTube stranice: BKC Sarajevo - https://bit.ly/3ioefg9

Večeras će od 20:30 sati nastupiti Maya Sar, a od 21:45 – kultno Zabranjeno Pušenje. Za sutra, 23. juli, predviđeno je “Večer sevdaha” sa renomiranim izvođačima bh. narodne muzike i sevdalinke od 21:00 sat.

Izvođače će pratiti veliki orkestar i hor RKUD-a „Proleter” Sarajevo i kombinirani orkestar Fondacije SEVDAH pod umjetničkim rukovodstvom i u aranžmanima Damira Galijaševića.

Voditelji programa su Enisa Hajdarević-Šojko i Enver Šadinlija.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj