Sjećanje na djecu ubijenu na sankanju

Sjećanje na djecu ubijenu na sankanju
  • 22 Jan, 2006
Aida Habul, zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća i Hamdo Karić, pomoćnik gradonačelnice za komunalne poslove su u ime Grada Sarajeva zajedno sa predstavnicima Kantona položili cvijeće na spomen-ploču u Ulici Bosanska u naselju Alipašino polje.

Na tom mjestu, prije dvanaest godina, od agresorske granate dok su se sankali poginulo je šestero djece: Indira Brković (1982), Jasmina Brković (1989), Mirza Dedović (1986), Danijel Jurenić (1981), Nermin Rizvanović (1981) i Admir Subašić (1986).

- Okupili smo se da odamo počast i da se sjetimo naših najmlađih koji su se 22. januara prije 12 godina sankali na ovom mjestu. Oko 14.30 sati sa neprijateljskih položaja u Nedžarićima ispaljene su tri minobacačke granate od kojih je poginulo šestero i povrijeđeno još šestero djece – kazala je Aida Habul, zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća, te naglasila da rane nikada ne mogu zacijeliti i da niko ne može vratiti radost roditeljima u njihova srca. Zlo koje nam se desilo treba da nam bude opomena da se nešto ovakvo nikad ne ponovi.

izvor: Gradska uprava

Podijeli:

Najnoviji sadržaj