Dogradonačelnik Jurišić uručio priznanja pobjednicima 8. fis kup-a zoi \'84 na Bjelašnici

Dogradonačelnik Jurišić uručio priznanja pobjednicima 8. fis kup-a zoi \'84 na Bjelašnici
  • 22 Jan, 2006
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva prim. dr. Josip Jurišić prisustvovao je jučer na Bjelašnici završnici 8. FIS KUP-a ZOI \'84 koji se u organizaciji Skijaškog saveza BiH održavao pod motom "Djeca za mir u svijetu".

Dogradonačelnik Jurišić, koji je bio i predsjednik Organizacionog odbora, dodijelio je sa saradnicima iz Gradske uprave: Milanom Maksimovićem, stručnim savjetnikom za sport i Denisom Zaimovićem, savjetnikom gradonačelnice kao i sa Kemalom Dedovićem iz Skijaškog saveza KS diplome i medalje pobjednicima KUP-a u kategorijama djevojčice i dječaci do 13 godina i do 15 godina u slalomu. Uručeno je 40 diploma takmičarima koji su se osvojili od prvog do petog mjesta, kao i medalje za prva, druga i treća mjesta.  

Ovaj FIS KUP imao je međunarodni karakter budući da je na njemu učestvovalo 170 takmičara iz BiH, Bugarske, Japana, Kazahstana, Slovenije i SCG. Najveći broj nagrada odnijeli su takmičari iz Slovenije i BiH. Pokrovitelji 8. FIS KUP-a ZOI \'84 na Bjelašnici bili su Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo.

izvor: Gradska uprava

Podijeli:

Najnoviji sadržaj