Gradonačelnica Karić posjetila Centar Skenderija

Gradonačelnica Karić posjetila Centar Skenderija
  • 09 Sep, 2021

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić posjetila je Kulturno-sportski Centar Skenderija gdje se susrela sa direktorom Amerom Kapom, koji ju je upoznao sa planovima i novim projektima ovog javnog preduzeća.

Razgovarano je o intenziviranju saradnje Grada Sarajeva i KJP Centar Skenderija, kroz razne sportske i kulturno-zabavne projekte, koje mogu zajednički realizirati.

„Ovaj jedinstveni kompleks izgrađen prije 52 godine predstavlja simbol našeg grada kojem moramo vratiti nekadašnji značaj i sjaj. Ubijeđena sam da će uskoro doći vrijeme kada ćete nastaviti sa uspješnom organizacijom sajamskih, kulturnih i sportskih manifestacija“, istakla je Karić.

Međutim, aktivnosti uposlenika Centra Skenderija nisu stale iako se ovo javno preduzeće nalazi među onima čije je poslovanje najviše pogodila pandemija COVID-19. Ponudili su nove projekte, između ostalog, veliko dječje igralište i ljetno klizalište u dvorani te već prepoznatljivu Zimsku čaroliju koja je bila jedna od najljepših novogodišnjih priča u regiji.

„Zimska čarolija treba da postane naša tradicija, okupljalište naše mladosti, ali i da obogati turističku ponudu našeg glavnog grada. U Gradu Sarajevu imate partnera i podršku“, poručila je Karić te pozdravila projekte menadžmenta istakavši njegov trud i napor da i u ovim izazovnim vremenima nastave pružati usluge građanima nudeći nove i zanimljive sadržaje.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj