Potpisan Ugovor o izvođenju radova na sanaciji fasade objekta na Trgu fra Grge Martića 4

Potpisan Ugovor o izvođenju radova na sanaciji fasade objekta na Trgu fra Grge Martića 4
  • 23 Jan, 2006
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i tehnički direktor firme "Miličević" d.o.o. Kreševo Josip Ivičević danas su potpisali Ugovor o izvođenju radova na sanaciji, restauraciji i kolorističkoj obradi fasade stambeno-poslovnog objekta na Trgu fra Grge Martića broj 4, nekadašnje zgrade Penzionog fonda i Gazi Husrev-begove palate.

- Odlučna sam u namjeri da naše lijepo Sarajevo učinimo još ljepšim, kako bi ga svi oni koji ga pohode mogli prepoznati kao evropsku metropolu. Upravo uljepšavanje fasada na zgradama koje imaju kulturno-historijski značaj daje poseban sjaj našem Sarajevu. Za projekat uređenja fasada u gradu za 2006. godinu planirali smo milion maraka, a izdvojili smo i sredstva za izradu projektne dokumentacije za obnovu starih sarajevskih česmi i fontana – rekla je gradonačelnica Borovac istakavši da je to u skladu sa polaznim ciljevima Grada Sarajeva u naredne tri godine, koji treba postati istinska evropska metropola kroz reafirmaciju bh. identiteta, ambijent unosnog poslovanja i ugodnog življenja.

Inače, Gradska uprava je za sanaciju fasade objekta na Trgu fra Grge Martića izdvojila značajna finansijska sredstva, i to 60.000 KM u 2005. i 60.000 KM u ovoj godini. Ugovoreni rok završetka radova je 60 kalendarskih dana.

Gradonačelnica Borovac je također najavila projekte Iluminacija mostova na Miljacki i Pejsažno oblikovanje ulica Maršala Tita, Ferhadija, Trg fra Grge Martića i Sarači, koji će nakon realizacije projekata Popločavanje trotoara u Titovoj ulici i Popločavanje osam pasaža od Vječne vatre do Parkuše, dati sasvim novi izgled našem gradu.

izvor: Gradska uprava

Podijeli:

Najnoviji sadržaj