Delegacija Grada Istanbula u uzvratnoj posjeti Sarajevu

Delegacija Grada Istanbula u uzvratnoj posjeti Sarajevu
  • 14 Sep, 2021

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je sa zamjenicima Harisom Bašićem i Anjom Margetić te zamjenicom predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirelom Džehverović, u Vijećnici ugostila višečlanu delegaciju Grada Istanbula predvođenu zamjenikom generalnog sekretara, Mahirom Polatom.

Nastavak je to razgovora i dogovora postignutih tokom nedavne službene posjete gradonačelnice Karić ovom pobratimskom turskom gradu.

„Susreti naših administracija koji su se desili u roku samo dva mjeseca, potvrda su naše spremnosti da projekte koje usaglasimo što prije i realiziramo. Sada sam sigurna da ćemo razmjenom iskustava i uz podršku izuzetnih potencijala i resursa naša dva grada osnažiti saradnju na obostranu korist građana Sarajeva i Istanbula”, istakla je gradonačelnica Karić.

U fokusu današnjeg prijema bila je konkretna podrška Grada Istanbula infrastrukturnim projektima i zaštiti kulturno-historijskog naslijeđa našeg grada.

Nakon prijema, delegacija Grada Istanbula je sa domaćinom obišla Bijelu tabiju kako bi dogovorili aktivnosti vezane za obnovu i restauraciju ovog vrijednog kulturno-historijskog spomenika. Gosti iz Istanbula su imali susret sa menadžmentom KJKP “Park” te posjetili Udruženje “Oaza”, obzirom da su iskazali interes da urede obližnji park sa sadržajima koji će biti prilagođeni štićenicima ovog udruženja.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj