Gradonačelnica Borovac susrela se sa bivšim gradonačelnicima Sarajeva

Gradonačelnica Borovac susrela se sa bivšim gradonačelnicima Sarajeva
  • 25 Jan, 2006
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac susrela se danas sa bivšim gradonačelnicima Sarajeva: Danetom Olbinom, Rasimom Gačanoviće, Tarikom Kupusovićem, Salkom Selimovićem, Vasom Radićem, Danetom Maljkovićem i Dragutinom Bracom Kosovcem, koji su joj čestitali na izboru i poželjeli uspjeh u radu.

"Drago nam je što je na čelo Grada konačno došla dama koja će, uvjereni smo, učiniti za grad ono što mi nismo mogli", istakli su bivši gradonačelnici koji su oformili svoj klub ratne 1992. godine.
Bivši gradski oci su ostali u Sarajevu, sastajali se cijeli rat, te inicirali Deklaraciju o jedinstvenom Sarajevu koja je obišla cijeli svijet. Sve što su radili, istakli su, bilo je u intresu ovoga grada i njegovih građana.
"Cilj nam je da Sarajevo zaista bude glavni grad i da se vrati u prijeratne okvire", rekli su bivši gradonačelnici, te dodali da će njihov klub živjeti dok živi grad, a to znači vječno.
Zahvalivši se na čestitkama i željama, gradonačelnica Semiha Borovac je istakla:
"Mi cijenimo sve što ste za grad Sarajevo uradili i ubuduće ćemo uvažavati vaša mišljenja i stavove o svim pitanjima i aspektima života našega Sarajeva."
Raniji gradonačelnici su podržali stav sadašnje gradske vlasti da se gradskoj Vijećnici vrati prvobitna namjena i da u njoj bude sjedište Gradonačelnika i Gradskog vijeća Sarajeva, zbog čega je i dobila takvo ime.

izvor: Gradska uprava

Podijeli:

Najnoviji sadržaj