Benjamina Karić u Vijećnici ugostila učenike Škole za srednje i stručno obrazovanje i radno osposobljavanje

Benjamina Karić u Vijećnici ugostila učenike Škole za srednje i stručno obrazovanje i radno osposobljavanje

“Grad Sarajevo u okviru svojih mogućnosti želi poboljšati uslove rada Škole za srednje i stručno obrazovanje i radno osposobljavanje. Želimo da njihovi učenici budu integrirani u društvo koje poštuje različitosti”, kazala je gradonačelnica Benjamina Karić prilikom susreta sa učenicima ove škole u Vijećnici.

U razgovoru sa direktoricom Ingom Biščević, pozdravila je napore koje provodi multidisciplinarni stručni tim škole, te istakla važnost informiranja javnosti o edukaciji, socijalizaciji i zaposljenju njihovih učenika, posebno o razbijanju predradsuda.

Gradonačelnica je poručila da aktuelna gradska administracija planira realizirati intergeneracijske projekte za razvoj njihovih sposobnosti, a koji će biti primjeri dobre prakse i u budućnosti se multiplicirati i na druge lokacije.

Osim toga, Grad Sarajevo je iz Budžeta za 2021. godinu obezbijedio sredstva za ugradnju lifta u Školi za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, u vrijednosti od 70.000 KM.

Biščević je zahvalila gradonačelnici Karić i vijećniku Vedadu Deljkoviću na inicijativama i kontinuiranoj podršci jedinoj obrazovnoj ustanovi ovog tipa u Kantonu Sarajevo.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj