Benjamina Karić u Vijećnici ugostila članove i osnivača PK „Spid“

Benjamina Karić u Vijećnici ugostila članove i osnivača PK „Spid“
  • 15 Oct, 2021

Internacionalni heroj i dobitnik gradskog priznanja „Sarajevska pahuljica“, dječak Ismail Zulfić i njegov imenjak, Ismail Barlov, bili su današnji gosti gradonačelnice Benjamine Karić u Vijećnici.

Članovi prvog i jedinog plivačkog kluba za osobe sa invaliditetom u BiH, PK „Spid“ sa osnivačem Amelom Kapom, podijelili su sa gradonačelnicom i vijećnikom Vedadom Deljkovićem svoja iskustva i razgovarali o planovima u narednom periodu.

Početak nove plivačke sezone najavljuje održavanje drugog Međunarodnog paraplivačkog takmičenja Sarajevo Open 2021, 6. i 7. novembra.

Karić je pozdravila ovaj pozitivan primjer uspješne inkluzije i napore koje Klub ulaže:

“Ova nas dječica u svojoj najranijoj dobi motivišu u borbi za jednakost i ravnopravnost, život bez granica i predrasuda. Nemjerljivog entuzijazma kojeg u sebi nose, ruše predrasude i osvajaju zlatna odličja. U Gradu Sarajevu će uvijek imati podršku i prijatelja”, poručila je gradonačelnica, poželivši im da nastave nizati uspjehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima i na najbolji način promoviraju svoj grad i zemlju, kao što su to činili i do sada.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj