Benjamina Karić se susrela sa Ericom Nelsonom i Kathleen Kavalec

Benjamina Karić se susrela sa Ericom Nelsonom i Kathleen Kavalec

“Ambasada Sjedinjenih Američkih Država i Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini ostaju posvećen partner Gradu Sarajevu u izgradnji i razvoju multinacionalnog i multietničkog demokratskog društva”, poručeno je na susretu gradonačelnice Benjamine Karić sa ambasadorima Ericom Nelsonom i Kathleen Kavalec.

Ambasador SAD-a i šefica Misije OSCE-a u BiH pozdravili su priliku da saznaju više o inicijativi gradonačelnice za izgradnju spomen-obilježja ubijenim na Kazanima, ističući da je inkluzivan proces, uz doprinos porodice žrtava, ključan za smislene korake ka pomirenju.

“OSCE i Ambasada SAD-a u ovom gradu i zemlji imaju veoma značajnu i široku ulogu. Nemjerljiv je njihov doprinos u pravcu demokratiziranja našeg društva i uspostavljanja dijaloga i tolerancije. Raduje me čuti da i dalje bezrezervno stoje na raspolaganju idejama i projektima Grada Sarajeva kao generatora pozitivnih promjena”, kazala je Karić.

Sagovornici su ujedinjeni u stavu da je njihova zajednička obaveza da iskažu poštovanje prema svim nevinim žrtvama rata i saosjećaju sa pripadnicima svih naroda i građana, pozivajući i ostale u Bosni i Hercegovini da djeluju u pravcu promoviranja mira i pomirenja.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj