Donacija grada sarajeva u lož-ulju zavodu za zaštitu djece i omladine Pazarić

Donacija grada sarajeva u lož-ulju zavodu za zaštitu djece i omladine Pazarić
  • 27 Dec, 2005
U povodu predstojećih novogodišnjih praznika, Grad Sarajevo je osigurao 188 paketića za romsku djecu. Tim povodom gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je posjetila OŠ “Hasan Kikić”, gdje je podijelila 44 novogodišnja paketića.

Svoje zadovoljstvo u ime romskih mališana, iskazao je Ramiz Sejdić predsjednik Upravnog odbora Udruženja "Prosperitet Roma", koji je rekao da će narednih dana preostala 144 paketića biti podijeljena romskoj djeci, koja na području grada Sarajeva pohađuju OŠ "Osman Nakaš", "Ðemaludin Čaušević", "Mehmed beg Kapetanović" i "Čengić vila 1".
Nakon prigodnog novogodišnjeg programa koji su za gradonačelnicu Sarajeva priredili romski učenici OŠ "Hasan Kikić", gradonačelnica Borovac je kazala:
"Naša želja je da sve male Sarajlije osjete radost novogodišnjih praznika i da budu nagrađeni za trud koji ulažu u svoje obrazovanje. Vaša vedrina kojom nas dočekujete, vaša kreativnost i znanje, dokaz su da vi možete biti graditelji bolje budućnosti  naše zemlje, zajedno sa svim ostalim mladim ljudima".  Gradonačelnica je dodala da "u ovome gradu svako može pronaći svoje "mjesto pod suncem", može živjeti svoju slobodu i poštovati svoje običaje".
Predrag Mitrović, zamjenik gradonačelnice Sarajeva i Ramiz Kadić, pomoćnik gradonačelnice za društvene djelatnosti posjetili su, također, danas Zavod za zaštitu djece i omladine Pazarić, i tom prilikom uručili donaciju u lož-ulju, u vrijednosti od 1.000 KM.
- Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo u prilici da se danas družimo s vama i uručimo vam poklon Grada Sarajeva, koji će, nadam se, otopliti bar malo, ove hladne zimske dane i boravak u ovom vašem domu učiniti još ljepšim i ugodnijim - istakao je Mitrović u svom obraćanju štićenicima Zavoda u Pazariću.
Predstavnici Grada su se danas također družili sa mališanima Centra za slijepu i slabovidnu djecu u Nedžarićima, koje su obradovali uručivši im 97 novogodišnjih paketića.
izvor: Gradska uprava

Podijeli:

Najnoviji sadržaj