Gradonačelnica Borovac uručila paketiće štićenicima dječijeg doma \\\"Bjelave\\\"

Gradonačelnica Borovac uručila paketiće štićenicima dječijeg doma \\\"Bjelave\\\"
  • 28 Dec, 2005
U povodu predstojećih novogodišnjih praznika, gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac posjetila je danas Dječiji dom “Bjelave”, prošlogodišnjeg dobitnika Šestoaprilske nagrade i tom prilikom uručila 110 novogodišnjih paketića. Družeći se sa djecom i uposlenicima Doma, gradonačelnica je istakla da "je vedrina i kreativnost ove djece dokaz da se u ovoj ustanovi radi predano i sa ljubavlju i da pedagozi i edukatori, čineći djetinstvo djeci bez roditelja sretnim i bezbrižnim, svakodnevno dokazuju najveći stupanj humanosti."
Poželjeviši sretnu i uspješnu 2006. godinu, gradonačelnica Borovac je rekla da će se i dalje truditi da obezbijedi potrebnu podršku ovoj ustanovi i da djeci omogući kvalitetniji i sadržajniji život.
Predrag Mitrović, zamjenik gradonačelnice Sarajeva također se danas družio sa djecom Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju, te ih obradovao sa 85 poklonjenih novogodišnjih paketića. Direktor Ismet Kurtagić je prezentirao rad Centra koji, kako je istakao, veliku pažnju posvećuju djetetu, porodici i društvu, te da se trude afirmirati kreativne potencijale djece u mnogobrojnim sekcijama, kao što su likovna, plesna, folklorna, recitatorska, sekcija za manekene i druge.
Oduševljen priredbom koju su priredila djeca Centra, g. Mitrović je rekao da je "ona još jedna potvrda da snaga duha može nadvladati sve tjelesne nedostatke."
Predstavnici Grada su se također družili sa mališanima Udruženja slijepih građana KS, kojima su uručili 41 novogodišnji paketić.
izvor: Gradska uprava
Podijeli:

Najnoviji sadržaj