Gradonačelnica Karić sa zamjenikom Bašićem primila u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije

Gradonačelnica Karić sa zamjenikom Bašićem primila u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije
  • 23 Nov, 2021

Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić sa zamjenikom Harisom Bašićem primila je danas u Vijećnici u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije Jana Waltmansa. Gradonačelnica je poželjela dobrodošlicu ambasadoru u njegovoj novoj diplomatskoj misiji.

Karić je upoznala ambasadora Waltmansa sa razvojnim infrastrukturnim projektima koje Grad Sarajevo realizuje, kao i o kulturnoj tradiciji i razvoju turizma.
Tokom prijema razgovarano je i o angažmanu rukovodstva gradske administracije u provođenju reformi javne uprave, borbe protiv korupcije i stvaranja odgovarajućeg okvira za ekonomski i privredni razvoj Sarajeva i BiH.

"U okviru saradnje na međunarodnom planu mogu se realizovati konkretni projekti u saradnji sa gradovima iz Holandije", kazala je Karić.

Sagovornici su se složili da postoji veliki broj pozitivnih stvari koje se mogu primijeniti obostrano, a razmjenom međusobnih iskustava doći i do konkretnih partnerskih odnosa na dobrobit građana.

Karić i Bašić zahvalili su na velikoj podršci Kraljevine Holandije Bosni i Hercegovini te pozdravili interes Ambasade da doprinese razvoju bh. prijestolnice.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj