Grad Sarajevo Gradu Goraždu poklonio izložbu akademskog slikara Irfana Hoze

Grad Sarajevo Gradu Goraždu poklonio izložbu akademskog slikara Irfana Hoze
  • 24 Nov, 2021

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, jednog od najvećih praznika naše domovine, Grad Sarajevo na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić, Gradu Goraždu poklanja izložbu akademskog slikara Irfana Hoze.

Izložbu su danas sa gradonačelnicom Karić svečano otvorili gradonačelnik Goražda Ernest Imamović i premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Aida Obuća.

“Naši gradovi, bliži nego ikad, žele ovom prekrasnom likovnom pričom prenijeti snažnu i upečatljivu poruku zajedništva, solidarnosti, slobode i antifašizma. Ujedinjeni smo u nakani da hrabro idemo naprijed, zauzimajući se za dobro i napredak svojih gradova i jedine nam domovine, Bosne i Hercegovine”, poručila je ovim povodom gradonačelnica.

Dodaje da će herojsko Goražde, grad istinskih patriota, u bh. prijestolnici uvijek imati prijatelja.

“Sarajevo i Goražde, koje je bilo nemoguće razoriti i pokoriti, koji su kao i sam život vječni, sa svojim građankama i građanima opstaju još bolji i ljepši”, zaključila je Karić.

Uz čestitku svim građanima Bosne i Hercegovine povodom historijskog datuma, domaćini su zahvalili Gradu Sarajevu na podršci, ističući da je upravo kultura snažan poticaj za buduće zajedničke aktivnosti i projekte.

Izložbu će Goraždani i Goraždanke biti u prilici pogledati do 15. decembra ove godine.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj