Moja domovina BiH: Proglašeni najbolji literarni radovi

Moja domovina BiH: Proglašeni najbolji literarni radovi
  • 26 Nov, 2021

Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Grad Sarajevo je organizirao takmičenje za najbolji literarni rad učenika svih osnovnih škola na području grada, na temu „Moja domovina BiH“.

Od 150 prispjelih radova, najboljim je proglašen literarni rad Ume Čizmić, učenice sedmog razreda O.Š. "Ćamil Sijarić".

Drugo mjesto pripalo je Leonardi Miličević, učenici devetog razreda O.Š. "Mehmedalija Mak Dizdar", dok je treće osvojio učenik drugog razreda O.Š. "Aneks", Bilal Glušac.

Na prijemu u Vijećnici gradonačelnica Benjamina Karić čestitala je nagrađenim đacima: „Susret s vama za mene predstavlja izuzetnu čast i poseban doživljaj. I pisanom riječju pokazali ste svoju emociju, ljubav, kako se voli svoja domovina, a ujedno ste, sigurna sam, izrazili svoju kreativnost i izražajnost. Za naš grad i državu je važno da imamo nadarenu i vrijednu djecu“, istakla je Karić.

Izrazila je zadovoljstvo što se toliki broj naših osnovaca odazvao na ovaj poziv te kazala da je lijepo da se djeca ovako angažiraju, jer to njima, a i nama puno znači.

„Ponosni smo na ovo takmičenje i ono će ostati dio tradicije i u narednom periodu“, kazala je gradonačelnica Benjamina Karić te zahvalila svim učenicima i nastavnicima koji su dali doprinos da i na ovaj način obilježimo ovaj značajan datum u historiji naše domovine Bosne i Hercegovine.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj