Dogradonačelnica Margetić: Podrška SFK Sarajevo 2000

Dogradonačelnica Margetić: Podrška SFK Sarajevo 2000
  • 03 Dec, 2021

Zamjenica gradonačelnice Grada Sarajeva Anja Margetić susrela se danas sa predstavnicima SFK Sarajevo 2000, Anelom Potura i Vildanom Imamović.

U fokusu razgovora bili su mogući oblici unaprjeđenja dosadašnje saradnje sa Gradom Sarajevom, oblasti u kojima je moguće nastaviti sarađivati te realizacija zajedničkih projekata.

„Rezultate i uspjehe koje postižete su mjerila po kojima ste prepoznatljivi i temelj kontinuirane podrške Grada Sarajeva. Sportisti i umjetnici svojim uspješnim sportskim pričama najbolje predstavljaju naš grad i zemlju. Zato će SFK Sarajevo 2000 u Gradu Sarajevu uvijek imati istinskog prijatelja i partnera“, istakla je dogradonačelnica Margetić.

Sjajne fudbalerke ovog kluba imaju 19 uzastopnih titula prvakinja Bosne i Hercegovine, čime su oborile svjetski rekord sa najviše uzastopnih titula prvaka. U Evropi su među 25 najboljih ženskih klubova. Zahvaljujući njima, Grad Sarajevo je bio i domaćin utakmica Lige prvaka u ženskom fudbalu.

„Pored rezultata koje postižemo, ponosne smo i na naše brojne projekte koje smo realizirali. Prve smo organizirale regionalnu ligu u Sarajevu, a dosta radimo i na popularizaciji ovog sporta među djevojčicama u osnovnim školama u cilju razvoja ženskog sporta, zdravog odrastanja i jačanja socijalnih vještina“, kazala je Anela Potura.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj