Haris Bašić na otvorenju izložbe u Centru za zdravo starenje „Razigrani dani“

Haris Bašić na otvorenju izložbe u Centru za zdravo starenje „Razigrani dani“
  • 06 Dec, 2021

Zamjenik gradonačelnice Grada Sarajeva Haris Bašić i pomoćnik za lokalno poslovanje Elvir Hadžiahmetović prisustvovali su danas otvorenju prodajne izložbe umjetničkih radova treće dobi u Centru za zdravo starenje „Razigrani dani“.

Bašić je u ime gradonačelnice Benjamine Karić pozdravio sve prisutne te poručio da Grad Sarajevo pozdravlja aktivnosti poput ovih u cilju obogaćivanja društvenog života naše najstarije populacije.

„Danas svjedočimo važnosti postojanja i rada ovakvih Centara. Naša dužnost je da vam se na neki način odužimo za radni vijek koji ste proveli doprinoseći svojoj zajednici, gradu i državi. Mi ćemo to nastaviti dograđivati. U Gradu Sarajevu ćete uvijek imati prijatelja“, poručio je dogradonačelnik.

U okviru Centra za zdravo starenje, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, djeluju mnogobrojne sekcije i škole namijenjene osobama treće životne dobi: hor, likovna, kreativna radionica, kulinarska, korektivno-preventivna gimnastika, a za članove Centra su organizirane i edukativne radionice i izleti.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj