Održana komemoracija u Vijećnici povodom smrti Vlastimira Mijovića

Održana komemoracija u Vijećnici povodom smrti Vlastimira Mijovića
  • 17 Jan, 2022

Komemorativni skup povodom smrti Vlastimira Mijovića, doajena bh. novinarstva, održan je danas u Vijećnici u prisustvu članova porodice, kolega, prijatelja, predstavnika bh. novinarske zajednice, te brojnih ličnosti javnog života Sarajeva i BiH.

Nakon što su prisutni odali počast, prigodnim riječima od Vlastimira Mijovića u ime Grada Sarajeva oprostila se gradonačelnica Benjamina Karić:

“Danas se opraštamo od velemajstora novinarstva. Živio je Vlasta novinarstvo, svoju prvu i veliku ljubav! Odan svojoj profesiji do posljednjeg trenutka. Sa nemjerljivom strašću, skoro četiri decenije, principijelno i hrabro nosio se sa novinarskim izazovima koje je pretočio u više hiljada tekstova, kolumni, priloga... “, istakla je Karić.

Gradonačelnica je kazala da će Vlastino bogato znanje i iskustvo, i plodonosni opus kao vrsnog novinara, analitičara i urednika vodećih medijskih kuća u BiH i regiji, ostati trajna referenca u bh. istraživačkom novinarstvu, posebno kao primjer svojim mlađim kolegama.

O Mijoviću su biranim riječima govorili njegov bliski prijatelj Nijaz Skenderagić i bivši diplomata i analitičar Zlatko Dizdarević. 

Ugledni bosanskohercegovački novinar Vlastimir Mijović sahranjen je danas na gradskom groblju Bare.

Grad Sarajevo na čelu sa gradonačelnicom Karić još jednom izražava iskreno saučešće porodici, prijateljima i kolegama.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj