Sarajevo bogatije za pet novih poslovnih poduhvata

Sarajevo bogatije za pet novih poslovnih poduhvata
  • 18 Jan, 2022

Kao rezultat saradnje Investicijske fondacije IMPAKT i Grada Sarajevo, danas je nakon jednomjesečne edukacije izabrano pet najboljih biznis ideja, u okviru inkubatora poslovnih ideja koji se realizovao na području grada Sarajevo.

Tokom obuke, poduzetnici su stekli znanja i vještine iz oblasti poduzetništva, uz podršku trenera izradili poslovni plan, poslovni model i finansijske projekcije, te se upoznali sa proizvodno-tehnološkim aspektima poslovanja, tržištem, marketingom i prodajom, organizacijom poslovne aktivnosti i ključnim resursima.

Prvorangirana, koja je već tokom edukacije pobrala sve simpatije, bila je Lana Pencl koja je predstavila Look2All. Zatim slijede: Alma Subašić Omerović- Šapa Lab, Faris Kapo- Neonada, Edin Grabovica- DA Pet Care i Mirela Halvadžija- Healthven.

Izražavajući spremnost Grada Sarajevo da pruži podršku razvoju poduzetništva gradonačelnica Grada Sarajeva, Benjamina Karić,  je istakla:

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što Grad Sarajevo ima priliku učestvovati u IMPAKT programu za podsticaj i podršku biznisima u Sarajevu, te na taj način unaprijediti poduzetnički ekosistem u našem gradu. Ideje su prekrasne i značajne za našu zajednicu, te stoga svaki učesnik ovog projekta zaslužuje našu pažnju i podršku. Ovaj put podržali smo pet najboljih, ali svakako da ćemo se truditi da kontinuirano podržavamo sve one koji se odluče ući u svijet poduzetništva.“

Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije IMPAKT izjavio je „Sa ovih pet poduzetnika potpisat ćemo ugovore o dodjeli bespovratne finansijske podrške i omogućiti im korištenje stručne i mentorske podrške prilagođene njihovih potrebama.“

Investicijska fondacija IMPAKT kroz inkubator nastoji pružiti integralni program podrške novoosnovanim i postojećim preduzećima da pokrenu i ubrzaju svoj razvoj, nudeći pristup ciljanim resursima i uslugama. Glavni cilj je stvaranje uspješnih novih poslova, onih koji će nakon izlaska iz inkubatora biti finansijski samoodrživi. Program se realizuje uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Više informacija o IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja dostupno je na: www.impakt.ba

Kontakt osobe:

Grad Sarajevo: Nermina Suljević, [email protected]

Investicijska fondacija IMPAKT: Venesa Omerhodžić Klempić, viša stručna saradnica za aktivne mjere zapošljavanja, La Benevolencija 8, Sarajevo, Tel/Fax: +387 (0) 33 207 812

Podijeli:

Najnoviji sadržaj