Zahvalnica Grada Sarajeva Ericu Nelsonu

Zahvalnica Grada Sarajeva Ericu Nelsonu

Primivši danas u oproštajnu posjetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Nj.E. Erica Nelsona, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić zahvalila je na svemu što je ovaj izuzetni čovjek i diplomata, tokom svog mandata, zajedno sa Vladom i narodom SAD-a, učinio za grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu.

Gradonačelnica je istakla da Grad Sarajevo ima istinskog i velikog prijatelja u Ambasadi SAD-a pri realizaciji brojnih projekata u interesu građana našeg grada.

Pogotovo se osvrnula na podršku projektu „Sarajevo bez mina“, kojim je bh. prijestolnica i njena šira regija, nakon više od dva desetljeća, očišćena od neeksplodiranih sredstava zaostalih iz rata.

"Sve što se prelama na državnom nivou direktno se održava na Grad Sarajevo, što je i  normalno budući da je on glavni grad, a Vaša podrška nam je u mnogim slučajevima bila od velike koristi", istakla je gradonačelnica te ambasadoru Nelsonu uručila Zahvalnicu Grada Sarajeva za značajan doprinos unaprjeđenju imidža Grada Sarajeva kao humane sredine i zalaganje u razvoju demokratskih procesa.

Američki ambasador je kazao da mu je izuzetna čast što je dobio ovo priznanje od Sarajeva. Izrazio je zadovoljstvo napretkom i razvojem glavnog grada Bosne i Hercegovine, istakavši da će i dalje raditi na promociji vrijednosti Sarajeva.

Ambasador Nelson je na kraju prijema zahvalio na podršci aktivnostima Ambasade SAD-a u Sarajevu te izrazio uvjerenje da će uspješna saradnja sa gradskom administracijom biti nastavljena i sa njegovim nasljednikom.

 

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj