Gradonačelnica Borovac čestitala bh. reprezentativcima u bobu

Gradonačelnica Borovac čestitala  bh. reprezentativcima u bobu
  • 26 Jan, 2006
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je primila Elmedina Heću i Saliha Keljačića, bh. reprezentativce u bobu, te njihovog trenera Edina Krupaliju, koji su nedavno na Tirol kupu u austrijskom gradu Insbruku osvojili zlatnu medalju.

Čestitajući im u svoje i u ime građana Sarajeva na ovom velikom uspjehu, gradonačelnica Borovac je istakla da su dostojno predstavili olimpijski grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu.

- Ovo je još jedan dokaz i poruka svima nama da Bosna i Hercegovina može biti prva, u svemu, pa i u sportu – rekla je gradonačelnica, te poželjela našim reprezentativcima nove pobjede na predstojećem Svjetskom juniorskom prvenstvu, koje će se održati 27. januara ponovo u Insbruku.

Gradonačelnica Borovac je potom našim zlatnim bobistima uručila simbolične nagrade, te najavila donošenje odluke o sportu na jednoj od narednih sjednica Gradskog vijeća, kojom će Grad redovno finansijski podržavati klubove od interesa za Grad Sarajevo. Također je g. Borovac uputila čestitke i Radiju Stari Grad na akciji nabavke novog boba, a u koju se već uključilo nekoliko privrednih subjekata.

Zahvalivši se na podršci bh. bobisti, koji su ovaj uspjeh postigli u posuđenom bobu i klizaljkama, istakli su da zlatna medalja dokazuje da naš grad i zemlja imaju dobre i nadarene takmičare, kojima samo treba obezbijediti uslove za rad i adekvatnu opremu.

Trener i selektor reprezentacije Edin Krupalija je ovom prilikom istakao da je nedavno MOK odlučio da Sarajevo bude regionalni centar za zimske olimpijske sportove, te najavio da će Svjetskoj Bob Federaciji kandidirati grad Sarajevo za održavanje Internacionalnog ljetnog prvenstva u bobu u ovoj godini. - Rekonstrukcijom i sanacijom bob staze na Trebeviću, za koju vrhunski evropski i svjetski bobisti kažu da je najbolja bob staza na svijetu, značajno bi se popravio imidž grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine – istakao je Krupalija.

Izvor: Gradska uprava

Podijeli:

Najnoviji sadržaj