Saradnja Gradske uprave i MUP-a KS na suzbijanju prosjačenja

Saradnja Gradske uprave i MUP-a KS na suzbijanju prosjačenja
  • 27 Jan, 2006
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac održala je jučer sastanak sa Himzom Selimovićem, policijskim komesarom Kantona Sarajevo i Jasminom Idrizovićem, načelnikom Prve policijske uprave. Predstavnici MUP-a su upoznali gradonačelnicu sa stanjem sigurnosti u gradu i problemom prosjačenja.

Mjere koje se poduzimaju na suzbijanju prosjačenja bile bi efikasnije da je usklađena zakonska regulativa sa efikasnim radom policije, istakao je Selimović, te dodao da će ovaj problem biti manji kada dođe do sistemskog uvezivanja nadležnih institucija, medija i građana.

Gradonačelnica Borovac je tim povodom najavila intenzivniju kampanju i formiranje koordinacionog tijela, koje bi pripremilo dugoročnu strategiju u borbi protiv prosjačenja.

S obzirom na ljetnju turističku sezonu od koje se očekuje mnogo u narednom periodu, potrebno je što energičnije poduzeti konkretne aktivnosti na rješavanju ovog problema. Tako bi se prva slika koju turisti stiču o Sarajevu poboljšala, a cjelokupan imidž grada digao na viši nivo.

Himzo Selimović, kantonalni policijski komesar je prenio mišljenje svojih kolega iz EUPM-a da je Sarajevo mjesto sa zadovoljavajućim nivoom sigurnosti i iznad evropskog standarda. S obzirom na ovakvu ocjenu potrebno je što prije suzbiti prosjačenje, a u tom cilju građanima Sarajeva su na raspolaganju brojevi telefona 206-000 i 236-981, za sve sugestije, primjedbe i prijedloge.

Izvor: Gradska uprava

Podijeli:

Najnoviji sadržaj