Na Velikom polju na Igmanu u nedjelju 29. januara manifestacija \\\"Svi na snijeg\\\"

Na Velikom polju na Igmanu u nedjelju 29. januara manifestacija \\\"Svi na snijeg\\\"
  • 27 Jan, 2006
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac na današnjoj press-konferenciji najavila je 5. tradicionalnu manifestaciju "Svi na snijeg", koja će se pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva a u organizaciji Skijaškog kluba "Širokača" održati u nedjelju 29. januara na Velikom polju na Igmanu.

U sklopu ove manifestacije održat će se utrke u nordijskim disciplinama u kojima mogu učestvovati sportisti i svi posjetioci-rekreativci. Poslije utrke rekreativce čeka porcija popularnog vojničkog graha i topli napitci.

Kako bi ova manifestacija bila dostupna što većem broju posjetitelja, Grad Sarajevo je obezbijedio besplatan prijevoz za sve zaintresirane građane sa područja općina Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža. Polazak autobusa ispred zgrada pomenutih općina je u nedjelju u 8.30 sati ujutro, a povratak je planiran za 15.00 sati.

- Želja nam je da okupimo što veći broj Sarajlija i svih ljubitelja snježnih sportova u znak sjećanja na vrijeme kada su se na Bjelašnici i Igmanu vihorile olimpijske zastave. Također, ovom manifestacijom želimo doprinijeti razvoju zimskih olimpijskih sportova u našem gradu kroz omasovljenje, podizanje podmlatka, te organiziranje međunarodnih skijaških takmičenja – istakla je gradonačelnica Borovac.

U godini kada se borilišta za nordijsko skijanje na Igmanu otvaraju i za učesnike Evropskog takmičenja u modifikovanom biatlonu, manifestacija "Svi na snijeg" predstavlja priliku da se Evropi i svijetu pokaže šta i koliko možemo u organiziranju skijaških takmičenja, te da duh olimpizma živi u svima nama.

Danas je gradonačelnica Borovac zajedno sa Ivicom Šarićem, kantonalnim ministrom sporta i kulture uručila Skijaškom klubu "Širokača" motorne sanke u vrijednosti od 10.000 dolara kao donaciju Grada i Kantona Sarajevo Klubu koji jedini aktivno promovira nordijsko skijanje.

Izvor: Gradska uprava

Podijeli:

Najnoviji sadržaj