Susret gradonačelnice Karić sa gradonačelnikom Zagreba Tomaševićem

Susret gradonačelnice Karić sa gradonačelnikom Zagreba Tomaševićem
  • 12 May, 2022

Danas je u Zagrebu održan bilateralni sastanak Benjamine Karić, gradonačelnice Sarajeva i Tomislava Tomaševića, gradonačelnika Zagreba.

"Sarajevo i Zagreb neraskidivo su povezani prijateljskim vezama. Kako historijske, tako i ekonomske poveznice uvijek su nas upućivale jedne na druge i činile da se krećemo ka ciljevima u čijoj osnovi su moderne demokratske, ekonomske i humane vrijednosti", kazala je gradonačelnica Karić.

Čestitamo gradu Zagrebu na izboru u porodicu 100 klimatski neutralnih gradova, čime je potvrđen njegov status moderne i budućnosti okrenute prijestolnice, što je oduvijek bio. S ponosom ističemo da je i Sarajevo postalo pridruženi član te velike i napredne porodice.

Naši gradovi uvijek su obilovali talentovanim ljudima koji su stvarali mnogo na evropskom i svjetskom nivou, čineći Zagreb i Sarajevo slavnim i prepoznatljivim metropolama. Saradnjom možemo postići još i više.

Radeći skupa postajemo tim koji je uvijek uspješniji od pojedinca. Učinimo zajedničke napore i radimo na napretku naših gradova, okrenutih budućnosti i prosperitetu.

Mi to možemo. To je naša zajednička misija, zaključeno je na kraju sastanka.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj