Prijavi se za volontera i doživi 28. Sarajevo Film Festival na poseban način!

Prijavi se za volontera i doživi 28. Sarajevo Film Festival na poseban način!
  • 17 May, 2022

Otvorene su prijave za volontiranje na 28. Sarajevo Film Festivalu, a online prijavu moguće je ispuniti na www.sff.ba do 17. juna 2022. godine.

Volontiranje je idealna prilika da se postane dio ovogodišnjeg 28. Sarajevo Film Festivala koji će biti održan od 12. do 19. augusta 2022. godine.

Volontiranje na Sarajevo Film Festivalu je prilika koja, uz pristup određenom broju projekcija, omogućava i sticanje praktičnog iskustva organizacije događaja u profesionalnom i prijateljskom okruženju.

Konkurs za prijavu za volontiranje je otvoren do 17. juna 2022. godine, a sve zainteresovane pozivamo da prijavu popune na www.sff.ba.

Poziv za volontiranje je otvoren i za maloljetne osobe – starosti od 15 do 18 godina koji mogu aplicirati uz pismenu saglasnost roditelja/staratelja, a prednost u aplikacijama imat će punoljetne osobe.

Poslovi tehničke pripreme Festivala, pomoć prilikom dočeka, registracije i smještaja gostiju, rad u Festivalskom i Press centru, samo su neke od brojnih mogućnosti koje se nude volonterima. Volontiranje je idealna prilika da postanete dio jednog velikog i uspješnog događaja, a osim pristupa određenom broju projekcija, volonterima se pruža mogućnost timskog rada, usvajanja i razvijanja vještina i znanja, sticanje praktičnog iskustva u organizaciji i realizaciji velikog kulturnog događaja.

Volonteri Sarajevo Film Festivala:

° Odgovorni su, profesionalni, pouzdani i predani u obavljanju zadataka,

° Tačni u izvršavanju zadataka,

° Poštuju pravila, ciljeve i vrijednosti Sarajevo Film Festivala,

° Redovno prisustvuju edukativnim aktivnostima,

° Spremni su na komunikaciju i saradnju sa voditeljima volontera i Festivalskim timom.

Volonteri će nakon završenog Festivala dobiti potvrdu o volontiranju na Sarajevo Film Festivalu koja im može koristiti kao dodatno priznanje pri budućem školovanju ili radu.

Zajednički rad volontera iz nekoliko zemalja doprinosi posebnoj atmosferi i uspješnosti Sarajevo Film Festivala. Želimo im dobrodošlicu i uspješan rad na 28. Sarajevo Film Festivalu!

Za sve informacije molimo pišite na [email protected]

Pridružite nam se, volontirajte, učite i zabavite se s nama.

28. Sarajevo Film Festival bit će održan od 12. do 19. augusta 2022. godine.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj