Grad Sarajevo partner Udruženju „Porodice tri plus“

Grad Sarajevo partner Udruženju „Porodice tri plus“
  • 20 Jun, 2022

Na temelju ugovora koji je danas potpisan, Grad Sarajevo je u Budžetu za ovu godinu planirao sredstva za podršku aktivnostima Udruženja porodica sa troje i više djece „Porodice tri plus“. Ugovor su potpisali gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i predsjednik Udruženja Mustafa Vlahovljak.

Gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo što se Grad Sarajevo, kao odgovorna društvena zajednica, priključio projektu Udruženja – “Porodična 3 plus kartica”, omogućivši besplatne usluge, posebne popuste i druge pogodnosti za višečlane porodice.

„Misija i projekti vašeg udruženja je najbolji primjer dobre prakse. Cijenimo izuzetan doprinos i vaše zalaganje kako bi se prvenstveno olakšao društveno-ekonomski status višečlanih porodica, promovirale porodične vrijednosti, a time i podržao natalitet u našem društvu”, istakla je Karić.

“Porodice tri plus“ je nezavisna, nestranačka, neprofitabilna organizacija koja zastupa, štiti i unaprjeđuje porodice s troje i više djece u Bosni i Hercegovini. Udruženje je osnovano u Sarajevu, februara 2021. godine, i kontinuirano je uključeno na podizanju kvaliteta života, kao i osnaživanju integriteta višečlanih porodica.

Pravo na karticu u sklopu projekta „Porodična 3 plus kartica“ imaju sve porodice na prostoru FBiH koje imaju troje ili više djece do 27 godina starosti.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj