Karić u Vijećnici ugostila sarajevske i italijanske srednjoškolce

Karić u Vijećnici ugostila sarajevske i italijanske srednjoškolce
  • 20 Sep, 2022

Kolektiv i učenici sarajevske Prve gimnazije predvođeni direktoricom Velidom Tinjak te gimnazijalci „Melchiorre Gioia“ iz Piacenze, bili su današnji gosti gradonačelnice Benjamine Karić u Vijećnici.

Rezultat je to uspješne međunarodne razmjene učenika, ali i nedavnog susreta Karić sa direktoricom Tinjak na kojem je bilo govora o unaprjeđenju saradnje Grada Sarajeva sa ovom obrazovnom ustanovom.

„Bezrezervno podržavam ovakve susrete kroz koje đaci sa svojim profesorima postaju bogatiji za nova životna iskustva, nova prijateljstva i uz to usvajaju italijanski jezik, ali i kulturu prijateljskog naroda“, poručila je gradonačelnica, uvjerena da će se uz gostoprimstvo domaćina, gosti osjećati dobrodošlo u našem gradu i u Piacenzu ponijeti najljepše uspomene.

Tokom boravka u bosanskohercegovačkoj prijestolnici, italijanski školarci posjetili su objekte u užem centru grada, te bili dijelom sadržajnog programa posjete u organizaciji Prve gimnazije.

Realizirani su projekti u svrhu promocije italijanskog jezika i kulture, upriličena je Sedmica italijanske kuhinje te Festival italijanske pjesme.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj